Zapečený karfiol s bylinkami
Recept vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
Karfiol odvodňuje, podporuje chudnutie, posilňuje imunitný systém a stará sa o vysoký obsah živín vo všetkých telesných bunkách. Tento recept si môžete pripraviť aj deň vopred a na druhý deň máte pripravený výborný obed.
Čo potrebujete (1 porcia):
- 1 balenie Prodietix omelety
- 200 g karfiolu
- hrsť čerstvých byliniek (bazalka, majorán, tymián)
- soľ
- čierne korenie
- sušená cibuľa
Ako na to:
1. Karfiol umyjeme, otrháme listy a rozdelíme na ružičky, ktoré uvaríme v osolenej vode.
2. Medzitým si pripravíme Prodietix omeletu s bylinkami podľa návodu na zadnej etikete.
3. Uvarený karfiol zlejeme a pokrájame na malé kúsky. Čerstvé bylinky nasekáme najemno a pridáme ku karfiolu. Celú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme sušenú cibuľu. Všetko premiešame a prilejeme pripravenú Prodietix omeletu. Vzniknutú hmotu nalejeme do pekáča, ľahko vymazaného repkovym olejom.
4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 20 - 25 minút, dozlatista.
5. Podávame so zelerovými hranolkami alebo so zeleninovým šalátom z povolenej zeleniny.