Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Talianske hubové rizoto s parmezánom

20. 10. 2021

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Ste milovníkmi talianskej kuchyne a hľadáte jednoduchý, ale vynikajúci recept, ktorý by bol zároveň v súlade s ketónovou diétou? Skúste recept na hubové risoto. Buon appetito! 

Čo potrebujete (2 porcie)
  • konjakové rezance (200 g)
  • ¼ šalotky
  • 300 ml hovädzieho vývaru z kostí
  • 150 g hlivy ústričnej
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 20 g parmezánu
  • 1 lyžíca olivového oleja
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžička citronovej šťavy

Ako na to:

1. Do rozohriatej panvice nalejeme lyžicu olivového oleja a vložíme ¼ nadrobno nakrájanej šalotky. Akonáhle šalotka začne zlatnúť, nasypeme do panvice rezance a chvíľu opekáme. Následne pridáme na pásiky nakrájanú hlivu ustricovú, sušený cesnak a zalejeme 300 ml vývaru.

2. Následne pridáme čerstvé lístky špenátu.

3. Panvicu stiahneme z platne, pridáme 20 g nadrobno nastrúhaného parmezánu a lyžičku citrónovej šťavy a zamiešame.

4. Prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút odstáť. Potom podávame.