Špenátové lievance
21. 10. 2021
Recept vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
Špenát obsahuje viac ako 90% vody a jeho energetická hodnota je teda veľmi nízka. Jeho 100 g poskytuje dve tretiny dennej dávky vitamínu A a kyseliny listovej. Nezabúdajte aj túto zeleninu zaradiť do svojho stravovacieho režimu.
Čo potrebujete (1 porcia):
- Prodietix omeletu
- 225 g špenátového pretlaku
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžica panenského olivového oleja
Ako na to:
1. V menšom kastróliku si pripravíme špenátový pretlak, ktorý necháme povariť, následne osolíme, okoreníme a pridáme sušený cesnak podľa chuti.
2. Prodietix omeletu pripravíme podľa návodu na zadnej strane výrobku.
3. Omeletu zmiešame s mierne vychladnutým špenátom a z vytvorenej zmesi vytvoríme na vyhriatej, olejom vymastenej panvici lievančeky.
4. Podávame s čerstvou zeleninou alebo so šalátom z čínskej kapusty