Závin plnený špenátom a Cottage syrom s ľahkým šalátkom
Recept je vhodný pre: 1.fáza, 2. fáza, 3. fáza
Pripravte si parádnu a rýchlu roládu, ktorá je plnená čerstvým špenátom a syrom Cottage. Je plná bielkovín a výborne sa hodí ako slaná maškrta k prichádzajúcim vianočným večerom, alebo ako slaný dezert k posedeniu s priateľmi.
Čo budete potrebovať:
- 1 balenie bylinkovej omelety Prodietix
- 1 vajce
- 30g čerstvých lístkov špenátu
- 50g syr Cottage
- 1 lyžičku olivového oleja
- 50g reďkoviek
- 50g ľadového alebo rímskeho šalátu
Ako na to:
1. V šejkri si pripravte zmes na omeletu podľa návodu na obale spolu s jedným vajíčkom.
2. Zohrejte rúru na teplotu 160 °C.
3. Na plech uložte papier na pečenie a vylejte pripravenú zmes do tvaru obdĺžnika v optimálnej vrstve. Tak, aby sa následne dala zmes pekne zrolovať. Omeletu pečte cca 5-10 minút.
4. Keď bude omeleta hotová, ešte teplú ju zarolujte a prikryte na pár minút utierkou.
5. Vlažnú omeletu opatrne rozložte a naplňte syrom Cottage, na ktorý následne poukladajte lístky čerstvého špenátu. Omeletu opatrne zrolujte.
6. Umyte a nakrájajte reďkovky s ľadovým šalátom, ktorý môžete pokvapkať olivovým olejom. Všetko dajte do misky a zľahka zamiešajte.
7. Pripravený závin z omelety nakrájajte na kolieska a podávajte s ľahkým šalátikom.
TIP: závin si môžete pripraviť aj bez vajíčka tak, že si omeletu pripravíte podľa návodu, ale dáte menej vody, aby bola jej konzistencia hustá.
V akom množstve si môžete závin dopriať?
1. fáza (1 porcia):
Pripravte si závin podľa receptu, ale v ceste vynechajte vajíčko.
2. fáza (2 porcie):
Pripravte si závin podľa receptu, naplňte ho len 25 g syra Cottage a rozdeľte na dve porcie. Do cesta pridajte aj vajíčko, prípadne si ho pripravte bez vajíčka a naplňte 50 g syra Cottage.
3. fáza (2 porcie):
Pripravte si závin podľa receptu a naplňte ho až 75 g syra Cottage. Rozdeľte na 2 porcie. Do cesta pridajte aj vajce.