Valašská kyselica
10. 5. 2022
Čo potrebujete:
● 1 porcia pókrovo-zemiaková polievka Prodietix
● 50 g kyslej kapusty (bez pridaného cukru – skontrolujte na etikete)
● 50 g čerstvých húb, hlivy ustricovej alebo šampiňónov
● 1 lyžica kvalitného oleja
● 5 lyžíc vody
● rasca
● soľ
● korenie
Ako na to:
Na rozohriatu panvicu s nepriľnavým povrchom nalejte pár kvapiek oleja a 5 lyžíc vody. Pridajte pokrájané huby a restujte, kým huby nezmäknú. Pokiaľ sa všetka voda odparí, pridajte ďalšiu, aby sa zmes nepripaľovala. Po zmäknutí húb vložte do panvice kyslú kapustu a spoločne s hubovou zmesou nechajte prehriať. Dochuťte rascou, soľou a čiernym korením a zmiešajte s Prodietix polievkou, pripravenou podľa návodu na etikete. Ozdobte podľa chuti.