Prodietix cestoviny s tekvicovou omáčkou
20. 10. 2021
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Prišla jeseň a s ňou aj sezóna všetkými milovanej tekvice. Preto sme si pre vás pripravili lahodný recept na krémové cestoviny s tekvicovou omáčkou.
Čo potrebujete:
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ najemno nasekanej cibule
- ½ strúčiku cesnaku
- ¼ tekvice
- 1 hrnček kuracieho vývaru z povoleného mäsa a zeleniny
- tymián
- 100 ml sojového alebo mandlového nesladeného mlieka
- soľ
- Prodietix fusilli alebo tagliatelle
- 20 g parmezánu
Ako na to:
1. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku a cesnak. Akonáhle cibuľka zosklovatie, pridáme ¼ tekvice nakrájanú na malé kocky a zalejeme vývarom. Varíme kým tekvica nie je úplne mäkká. Potom stiahnite plameň a rozmixujeme zmes na hladké pyré. Primiešame trochu mlieka a dochutíme soľou a tymiánom.
2. Omáčku nakoniec zmiešame s cestovinami, ktoré sme si pripravili podľa návodu uvedeného na obale a posypeme nadrobno nastrúhaným parmezánom.
3. Dobrú chuť!