Palacinka s citrónovo-mätovým sirupom
Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
Chcete nakopnúť imunitný systém? Skúste palacinku s citrónovo-mätovým sirupom. Citrusy sú významným zdrojom vitamínu C. Ten má prospešný vplyv na mediátorov imunitného systému - napríklad zvyšuje produkciu interferónu pri vírusových infekciách. Inulín obsiahnutý v Čakankový sirupe podporuje správne trávenie a zlepšuje imunitu. Mäta je vhodná pri výskyte tráviacich ťažkostí a tiež sa hodí pri nachladnutí a kde pomáha pri dýchaní.
Čo potrebujete:
- Prodietix palacinka
- Čakankový sirup - 1 čajová lyžička v prvej fázy, 2 čajové lyžičky od druhej fázy
- Citronová kôra – podľa chuti 1-2 čajové lyžičky
- Šťava z ½ citronu
- Mäta
Ako na to:
1. Najskôr si pripravíme sirup.
2. Do misky vložíme čakankový sirup, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Pridáme nadrobno nasekanú mätu. Zmes môžeme rozmixovať ponorným mixérom.
3. Obsah vrecka palacinky vysypeme do 50 ml studenej vody. Pretrepeme v shakery alebo v miske premiešame metličkou, aby sa prášok s vodou spojil. Necháme 1 minútu odstáť. Odstátou zmes vlejeme do panvice s nepriľnavým dnom a opekáme po dobu cca 2 - 3 minút na strednom ohni. V polovici času palacinku obrátime.
4. Na tanieri prelejeme palacinku sirupom a môžeme podávať.