Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Paella

20. 10. 2021

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Pripravte si keto verziu španielskeho evergreenu - paelly.

Čo potrebujete (2 porcie):
  • konjaková ryža
  • 30 g kuracieho mäsa
  • 60 g kreviet
  • 30 g slávok
  • 1/4 ks cibule 
  • 1/2 strúčik cesnaku
  • 1/2 rajčiny
  • 1/2 červenej papriky
  • 1/2 l vývaru z povoleného mäsa a zeleniny
  • 0,5 dcl suchého bieleho vína
  • tymián
  • šafrán
  • olivový olej

Ako na to:

1. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak. Potom postupne pridáme nakrájané kuracie mäso, cibuľu, tymián, paradajku, biele víno a papriku.

2. Zmes okoreníme šafranom. Prisypeme konjakovú ryžu a zalejeme hydinovým vývarom. Necháme chvíľu povariť na miernom ohni. Po chvíľke pridáme krevety.

3. Stiahnite var a nechajte chvíľu povariť. Vložíme krevety a slávky. Že je paella hotová spoznáme tak, že sa slávky pootvoria.

4. Potom môžeme servírovať.