Paella
20. 10. 2021
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Pripravte si keto verziu španielskeho evergreenu - paelly.
Čo potrebujete (2 porcie):
- konjaková ryža
- 30 g kuracieho mäsa
- 60 g kreviet
- 30 g slávok
- 1/4 ks cibule
- 1/2 strúčik cesnaku
- 1/2 rajčiny
- 1/2 červenej papriky
- 1/2 l vývaru z povoleného mäsa a zeleniny
- 0,5 dcl suchého bieleho vína
- tymián
- šafrán
- olivový olej
Ako na to:
1. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak. Potom postupne pridáme nakrájané kuracie mäso, cibuľu, tymián, paradajku, biele víno a papriku.
2. Zmes okoreníme šafranom. Prisypeme konjakovú ryžu a zalejeme hydinovým vývarom. Necháme chvíľu povariť na miernom ohni. Po chvíľke pridáme krevety.
3. Stiahnite var a nechajte chvíľu povariť. Vložíme krevety a slávky. Že je paella hotová spoznáme tak, že sa slávky pootvoria.
4. Potom môžeme servírovať.