Krevety na víne a cesnaku
25. 10. 2021
Recept je vhodný do 3. fázy
ingrediencie na 1 porciu
- 120 g kreviet
- 1 dcl bieleho vína
- Polovica strúčika cesnaku
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 polievkové lyžice ryže
- 1 klinček
- ¼ cibuľa
Postup prípravy
Najprv si pripravíme dusenú ryžu. Ryžu preberieme, opláchneme studenou vodou, potom niekoľkokrát horúcou vodou. Vložíme do hrnca a pridáme pol polievkovej lyžice oleja, štipku soli, 1 klinček a ¼ cibule vcelku. Varíme na miernom ohni, kým sa voda nevyparí. Potom vyberieme klinček a cibuľu.
Krevety umyjeme a osušíme, olúpeme cesnak a nakrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájaný cesnak. Po minúte vložíme krevety a pečieme z oboch strán 5 minút. Zložíme z platne a k opraženým krevetám prilejeme 1 dcl suchého bieleho vína a premiešame.
Krevety servírujeme na kopček celozrnnej dusenej ryže.