Olivová tapenáda
20. 10. 2021
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Tapenáda je tradičná francúzska nátierka, populárna najmä v južnej časti krajiny. Názov pochádza z provensálskeho výrazu pre kapary - tapenas. V kombinácii s chipsami alebo tortitos Prodietix vykúzli lahodnú desiatu alebo vynikajúce pohostenie pre návštevy. Tapenádu si môžete dopriať od druhej fázy diéty.
Čo potrebujete (4 porcie):
- 20 zelených olív
- 2 lyžičky kapár
- 2 lyžice olivového oleja
- lyžička sušených provensálskych byliniek
- mleté čierne korenie
- Soľ
- Chipsy Prodietix
Jak na to:
1. Do mixéra vložíme olivy, cesnak, olivový olej, provensálske bylinky, lístky bazalky, kapary, čierne korenie, soľ a všetko dôkladne rozmixujeme.
2. Tapenádu podávame s chipsami Prodietix alebo tortitos Prodietix, prípadne do nej namáčame nakrájanú zeleninu.