Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Olivová tapenáda

20. 10. 2021

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Tapenáda je tradičná francúzska nátierka, populárna najmä v južnej časti krajiny. Názov pochádza z provensálskeho výrazu pre kapary - tapenas. V kombinácii s chipsami alebo tortitos Prodietix vykúzli lahodnú desiatu alebo vynikajúce pohostenie pre návštevy. Tapenádu si môžete dopriať od druhej fázy diéty.

Čo potrebujete (4 porcie):
  • 20 zelených olív
  • lyžičky kapár
  • 2 lyžice olivového oleja
  • lyžička sušených provensálskych byliniek
  • mleté čierne korenie
  • Soľ
  • Chipsy Prodietix 

Jak na to:

1. Do mixéra vložíme olivy, cesnak, olivový olej, provensálske bylinky, lístky bazalky, kapary, čierne korenie, soľ a všetko dôkladne rozmixujeme.

2. Tapenádu podávame s chipsami Prodietix alebo tortitos Prodietix, prípadne do nej namáčame nakrájanú zeleninu.

Súvisiace produkty