Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Thajská polievka Tom yam goong

22. 10. 2021

Ingrediencie (4 porcie):

  • 12 ks veľkých nelúpaných kreviet
  • 1 ks šalotka
  • hrsť čerstvého koriandru
  • 1 lyžica arašidového oleja
  • 2 lyžičky chilli pasty
  • 1,5 l vývaru z mäsa
  • 4 ks jarných cibuliek
  • 4 stonky citrónovej trávy
  • 150 g šampiňónov portobello
  • 3 ks paradajok
  • 15 g chilli papričiek
  • 4 listy limetky
  • 2 lyžice rybej omáčky Squid
  • šťava z 2 limetiek

Postup prípravy:

Šalotku si nakrájame na drobno a koriander na hrubo. V hrnci alebo veľkej hlbokej panvici rozohrejeme olej, pridáme šalotku, koriander a krevety a opekáme kým krevety nezčervenajú. Pridáme chilli pastu a vývar a zľahka varíme 5 minút.


Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na dlhšie kúsky, rovnako tak citrónovú trávu. Očistené huby nakrájame na plátky. Paradajky rozpolíme. Chilli papričky zbavíme semienok a nakrájame nadrobno. Do vývaru pridáme citrónovú trávu, limetové listy, jarné cibuľky, huby, paradajky, chilli papričky a rybiu omáčku a šťavu z limetiek a varíme 2 minúty.

Pri podávaní ozdobíme koriandrom.