Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Teľací à la Oscar s béarnskou omáčkou

25. 10. 2021

Vhodné pre 3. fázu

Ingrediencie (pre 4 porcie)

  • teľacie plátky 200 g
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 zväzok zelenej špargle
  • prípadne asi 100 g homárieho alebo krabieho mäsa
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie

Omáčka

  • olivový olej 2 lyžice
  • biely vínny alebo šampanský ocot 1 lyžica
  • biele víno 1/2 lyžice
  • nadrobno nakrájená šalotka 1 lyžica
  • nadrobno nakrájaný čerstvý estragón 1 lyžica
  • žĺtky z veľkých vajec 2 ks
  • citrónová šťava 1 lyžička
  • voda 2 lyžice

Postup prípravy

Najprv si pripravíme omáčku. V hrnci premiešame polovicu octu, biele víno, šalotku a estragón a na strednom stupni varíme asi 5 minút, kým zmes nezhustne. Do vodného kúpeľa vložíme žĺtky s lyžicou vody a 1/2 lyžicou octu a riadne prešlaháme. Za stáleho šľahania pridáme k žĺtkom olej. Ak je omáčka moc hustá, pridáme pár kvapiek vody. Vyšľaháme so šalotkou, omáčku podľa chuti osolíme a okoreníme. Osolené a okorenené plátky mäsa opečieme vo veľkej panvici s kvapkou oleja asi 2 minúty z každej strany. Špargľu povaríme vo vriacej osolenej vode asi 5 minút, aby zostala sviežo zelená. V panvici na zvyšnom tuku prehrejeme krabie mäso. Plátky mäsa a špargľu rozdelíme na nahriate taniere a nalejeme omáčku.