Svieža polievka zo stopkového zeleru

Recept vhodný pre 1. fázu, 2. fázu, 3. fázu
Ingrediencie na 4 porcie
- 1,5 l vývaru
- cca 600 g stopkového zeleru
- 2 lyžice panenského olivového oleja
- 2 lyžice sušenej cibule
- 1 bielok (v 2. a 3. fázy celé vajce)
- soľ
- čierne korenie
postup prípravy
Najprv si uvaríme vývar.
Zeler umyjeme a nakrájame na malé kocky. V hlbšom hrnci rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja a pridáme nakrájaný zeler. Pridáme 2 lyžice sušenej cibule a podusíme tak, aby zeler úplne zmäkol.
Po zmäknutí zeleru prelejeme do hrnca pripravený vývar a krátko spoločne povaríme. Potom pridáme 1 bielok, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.
Môžeme dochutiť čerstvými bylinkami. Možno podávať k normálnym jedlám alebo medzi jedlami.
Náš TIP: Doplňte polievku Prodietix s chrumkavými minigatkami a pochutnajte si na ďalšej alternatíve proteínového jedla už od 1. fázy.
Od 3. fázy si možno polievku spestriť lyžicou slnečnicových semienok.