Viedenský zemiakový šalát
Čo na to:
● 4 menšie šalátové zemiaky
● 2 hrsti čerstvého baby špenátu
● 1 kus menšej červenej cibule
● 2 lyžice bieleho vínneho octu
● 100 ml vývaru (najlepšie hovädzieho)
● 2 lyžice za studena lisovaného oleja (najlepšie slnečnicový)
● 1 polievková lyžica nadrobno nakrájanej pažítky
● soľ
● korenie
Ako na to:
Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte ich vychladnúť tak, aby sa dali lúpať. Ešte veľmi teplé zemiaky nakrájajte na kolieska. Dajte ich do misy a pridajte cibuľu pokrájanú na jemné kolieska. Zemiaky s cibuľou zalejte octom a olejom. Pridajte horúci vývar. Dôležité je, aby zemiaky boli stále teplé. Len tak do seba vsiaknu všetky tekutiny. Nakoniec pridajte hrsť baby špenátu a čerstvo namleté korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte, prípadne dolaďte chute. Pred podávaním ozdobte baby špenátom.