Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Viedenský zemiakový šalát

10. 5. 2022

Čo na to:

      4 menšie šalátové zemiaky

      2 hrsti čerstvého baby špenátu

      1 kus menšej červenej cibule

      2 lyžice bieleho vínneho octu

      100 ml vývaru (najlepšie hovädzieho)

      2 lyžice za studena lisovaného oleja (najlepšie slnečnicový)

      1 polievková lyžica nadrobno nakrájanej pažítky

      soľ

      korenie

Ako na to:

Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte ich vychladnúť tak, aby sa dali lúpať. Ešte veľmi teplé zemiaky nakrájajte na kolieska. Dajte ich do misy a pridajte cibuľu pokrájanú na jemné kolieska. Zemiaky s cibuľou zalejte octom a olejom. Pridajte horúci vývar. Dôležité je, aby zemiaky boli stále teplé. Len tak do seba vsiaknu všetky tekutiny. Nakoniec pridajte hrsť baby špenátu a čerstvo namleté korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte, prípadne dolaďte chute. Pred podávaním ozdobte baby špenátom.