Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Štedrovečerná večera: Pečený losos v orieškovo-bylinkovou kôrkou

15. 12. 2021

Pečený losos v orieškovo-bylinkovej kruste

Ingrediencie na 2 porcie:

  • filé z lososa 200 g
  • 30 g mletých mandlí
  • 30 g mletých vlašských orechov
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice nasekaného petržlenu
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu nakrájaného najemno
  • 2 lyžice nasekanej bazalky
  • 30 g rozpusteného masla
  • soľ a korenie

 

Postup prípravy:

Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.

Filet lososa položte na plech a pripravte si bylinkovú krustu. V miske zmiešajte mandle, vlašské orechy, parmezán a nasekané bylinky. Pridajte rozpustené maslo, pol lyžičky soli a štvrť korenia a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili a obalili v masle.

Bylinkovú krustu navrstvite na filet a vložte do rúry. Nechajte piecť 12-15 minút, kým nebude ryba prepečená, ale snažte sa ju zbytočne nepresušiť.

 

Recept je vhodný od 3.fázy.

 

TIP: K rybe sa skvele hodí tento ľahký šalát, ktorý si môžete dopriať už od 1.fázy.

 

Zelerový šalát

Ingrediencie:

  • 300 g zeleru (buľvy)
  • 4 stopky z stopkového zeleru
  • 100 g reďkoviek
  • 4 hrsti čerstvého šalátu (polníček, rímsky, špenát alebo akýkoľvek iný)
  • 1 lyžica dijonskej horčice (nesladené)
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica čakankového sirupu
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ a korenie

 

Postup prípravy:

Zeler nakrájame na rovnako veľké kocky a dáme uvariť. Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Medzitým nakrájame na malé kocky stopkový zeler a tiež najemno nakrájame reďkovky. Všetku túto nakrájanú zeleninu zmiešame. V malej miske dobre premiešame dijonskú horčicu, ocot, olej, čakankový sirup, šťavu z citróna, soľ a korenie. Zálievkou prelejeme zeleninu, zľahka premiešame a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odležať. Až tesne pred podávaním vmiešame do šalátu opatrne aj umyté šalátové listy.