Losos na rozmaríne s zelerovým šalátom
Recept je vhodný pre: 3. fáza
Vyskúšajte zdravú variantu Štedrovečernej večere. Losos na rozmaríne s zelerovým šalátom, mňam.
Čo potrebujete:
- 100 g lososa
- 50 g bieleho jogurtu
- 1 lyžičku citrónovej šťavy
- 1 vajce
- 1/2 buľvy zeleru
- 1 menšia mrkva
- 2 stredné nakladané uhorky bez cukru
- Vetvička rozmarínu
- Vetvička čerstvé pažítky
- Lyžičku horčice bez cukru
- Soľ a korenie
Jak na to:
1. Predhrejeme rúru na 180 °C.
2. Lososa umyjeme a nasolíme z oboch strán a pokvapkáme citrónom.
3. Na plech, vyložený papierom na pečenie pridáme vetvku čerstvého rozmarínu, vložíme lososa a vložíme do rúry.
4. Očistený zeler s mrkvou necháme povariť v osolenej vode do polomäkka.
5. Zároveň dáme variť vajcia.
6. Akonáhle dosiahneme požadovanú konzistenciu, zlejeme zeler s mrkvou a necháme úplne vychladnúť. Rovnako tak vajcia.
7. Zeleninu, vajcia a uhorku nakrájame na pravidelné kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme jogurt, horčicu a všetko premiešame.
8. Hotový šalát dáme do chladničky.
9. Pečeného lososa servírujeme so šalátom.