Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Losos na rozmaríne s zelerovým šalátom

16. 12. 2024

Recept je vhodný pre: 3. fáza

Vyskúšajte zdravú variantu Štedrovečernej večere. Losos na rozmaríne s zelerovým šalátom, mňam.

Čo potrebujete:
  • 100 g lososa
  •  50 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy
  • 1 vajce
  • 1/2 buľvy zeleru
  • 1 menšia mrkva
  • 2 stredné nakladané uhorky bez cukru
  • Vetvička rozmarínu
  • Vetvička čerstvé pažítky
  • Lyžičku horčice bez cukru
  • Soľ a korenie

Jak na to:

1. Predhrejeme rúru na 180 °C.

2. Lososa umyjeme a nasolíme z oboch strán a pokvapkáme citrónom.

3. Na plech, vyložený papierom na pečenie pridáme vetvku čerstvého rozmarínu, vložíme lososa a vložíme do rúry.

4. Očistený zeler s mrkvou necháme povariť v osolenej vode do polomäkka.

5. Zároveň dáme variť vajcia.

6. Akonáhle dosiahneme požadovanú konzistenciu, zlejeme zeler s mrkvou a necháme úplne vychladnúť. Rovnako tak vajcia.

7. Zeleninu, vajcia a uhorku nakrájame na pravidelné kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme jogurt, horčicu a všetko premiešame.

8. Hotový šalát dáme do chladničky.

9.  Pečeného lososa servírujeme so šalátom.