Carpaccio z červenej repy
22. 12. 2024
Recept je vhodný pre: 3. fáza
Pripravte si parádny recept, ktorý je bohatý na vitamíny a minerálne látky. Hotový je raz, dva.
Čo potrebujete:
- 1/2 buľvy prevarenej a olúpanej červenej repy
- 100 g tofu natural
- 1 lyžicu citrónu
- 1 lyžicu sójovej omáčky
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 lyžicu čakankového sirupu
- 1 lyžičku sušeného tymiánu
- Soľ a korenie
Jak na to:
1. Repu nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré poskladáme podľa ľubovôle na plytký tanier.
2. V miske zmiešame šťavu z citróna, sójovú omáčku, olivový olej, čakankový sirup, sušený tymián, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
3. Repu polejeme marinádou.
4. Navrch môžeme nastrúhať, nakrájať či rozdrobiť tofu natural a servírujeme.
TIP: Naložte si tofu dva dni pred použitím do slaného nálevu. Vznikne vám „balkánske tofu“.