Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Carpaccio z červenej repy

22. 12. 2024

Recept je vhodný pre: 3. fáza

Pripravte si parádny recept, ktorý je bohatý na vitamíny a minerálne látky. Hotový je raz, dva.

Čo potrebujete:
  • 1/2 buľvy prevarenej a olúpanej červenej repy
  • 100 g tofu natural
  • 1 lyžicu citrónu
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 lyžicu čakankového sirupu
  • 1 lyžičku sušeného tymiánu
  • Soľ a korenie

Jak na to:

1. Repu nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré poskladáme podľa ľubovôle na plytký tanier.

2. V miske zmiešame šťavu z citróna, sójovú omáčku, olivový olej, čakankový sirup, sušený tymián, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

3. Repu polejeme marinádou.

4. Navrch môžeme nastrúhať, nakrájať či rozdrobiť tofu natural a servírujeme.

TIP: Naložte si tofu dva dni pred použitím do slaného nálevu. Vznikne vám „balkánske tofu“.