Zelerové pyré s párkami Prodietix
Keď ste boli deti, tiež ste si vyberali tie protivné biele kocky z ešte protivnejšej chuti polievky? Ochutnajte zeler inak. Chýbajú vám zemiaky? Urobte si zelerové pyré. Je to jednoduché, rýchle a jednoducho dobré.
Čo na to:
● ½ buľvy zeleru
● 100 ml sójovej light smotany (nesladenej)
● 1 až 2 lyžice oleja
● morská soľ
Ako na to:
Zeler očistite od koreňov a vonkajšej šupky. Nakrájajte ho na plátky tenké približne 4 mm alebo tenšie. Vložte ho do hrnca s minimom ľahko osolenej vody, tak aby ste ho mohli priklopený pokrievkou pomaly dusiť. Snažte sa dusiť zeler mierne a len ten najnutnejší čas, potom si zachová plnú chuť a mnoho nutrientov. Uvarený zeler sceďte, ale vývar z neho si nechajte bokom.
Zmäknutý zeler dajte do mixéra a pridajte olej, smotanu a rozmixujte na jemné pyré. Podľa potreby pridajte trochu zelerového vývaru a dosoľte. Podávajte s párkami Prodietix.