Tatarák z reďkoviek a šampiňónov
3. 11. 2021
Veľmi nevšedná kombinácia šampiňónov a reďkoviek, ktorú skvele dopĺňa štipľavá chuť pažítky.
Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
ingrediencie
- 200 g redkvičiek (alebo bielej reďkvy)
- 80 g šampiňónov
- šťava z ½ citrónu alebo 3 lyžice octu
- pažítka
- soľ
- čierne korenie
postup prípravy
Najprv olúpeme šampiňóny a nakrájame ich na malé kocky - približne 5 x 5 mm. Pridáme citrónovú šťavu alebo ocot, soľ a čierne korenie, všetko premiešame a dáme do chladničky. Medzitým si nakrájame redkvičky na rovnako veľké kocky ako šampiňóny a nasekáme pažítku. Všetko zmiešame a necháme chvíľu odležať v chladničke.