Reďkovková nátierka
10. 5. 2022
Nátierka, ktorá svojou sviežou a ľahkou chuťou pripomína jar. Stačí len pár ingrediencií a obyčajná desiata sa stane potešením a osviežením. Najlepšie nátierka chutí s proteínovým cereálnym chlebom. Ozdobte si jedlo čerstvými bylinkami, jedzte aj očami.
Čo potrebujete?
- 1 zväzok reďkoviek
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 hrsť čerstvého kôpru
- citrónová šťava (podľa chuti)
- soľ a korenie
Ako na to
Reďkovky nahrubo nastrúhajte, osoľte a nechajte 5 minút odležať v miske. Medzitým najemno nasekajte kôpor. Zlejte všetku vodu z reďkoviek, primiešajte nízkotučný tvaroh a nasekaný kôpor. Premiešajte, osoľte, okoreňte, ochuťte citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Nechajte v chladničke oddýchnuť aspoň 20 minút, ideálne do 2. dňa. Chuť aj vôňa kôpru sa rozleží a nátierka bude intenzívnejšia. Natierajte v tenkej vrstve na akékoľvek slané pečivo Prodietix.