Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Korenený pečený karfiol

1. 9. 2022

Karfiol alebo aj květák. Dokonalá zelenina pre keto diétu. Obsahuje totiž veľmi malé množstvo sacharidov, ale zato to množstvo vitamínov. Provitamín A (betakarotén), vitamíny B, E, a významné množstvo vitamínu C, ktorý na jeseň všetci viac ako potrebujeme. V 100 g karfiolu navyše nájdeme len niečo málo cez 25 kcal. Vďaka tomu je vhodnou potravinou v akejkoľvek diéte a pri zdravom životnom štýle. A náš TOP recept?

Ingrediencie (2 porcie):

  • 1 celý karfiol
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky sladkej papriky
  • zmes bylín (napr. provensálske), čerstvo mleté ​​korenie, soľ

Postup prípravy:

V miske zmiešame olej, horčicu, sušený cesnak, sladkú papriku aj byliny a všetko osolíme a okoreníme. Uvarený karfiol potrieme zmesou, položíme hlavou dole do misky a necháme v chladničke odležať cca 2 hodiny (najlepšie cez noc). Preložíme na pekáč, zakryjeme alobalom a pečieme na 200 °C zhruba 30 minút. Na posledných pár minút odporúčame zapnúť gril a nechať kôrku zozlatnúť. Ale pozor, strážte každú minútu, inak sa spáli!

Dobrú chuť!