Veggie Burger s zelerovými hranolčekmi a šalátkom
Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
Zabudnite na nudné diétne jedlá a vyskúšajte tento delikátny recept s našim Veggie Burgerom. Jeho ľahkosť a sviežosť s chrumkavými zelerovými hranolčekmi a osviežujúcim šalátkom vytvára dokonalú kombináciu chuťových dojmov.
Čo potrebujete (1 porcia):
- 1 porcia Prodietix Veggie Burgeru
- 100 g zeleru (môžete navýšiť podľa aktuálnej fázy)
- 50 g reďkovky
- 50 g ľadového šalátu
- 50 g bielej papriky
- 1/2 citróna
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 štipka bežného korenia alebo sušených byliniek
- soľ, korenie
Ako na to:
1. Najskôr si pripravíme zeler, ktorý očistíme a dáme povariť do osolenej vody do zmäknutia.
2. Medzitým si umyjeme zeleninu na šalát (reďkovky, ľadový šalát a bielu papriku), ktorú pokrájame na kúsky a vložíme do misky, kde všetko zmiešame s kvapkou olivového oleja a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3. Akonáhle bude zeler povarený, scedíme a necháme trochu vychladnúť. Potom zeler pokrájame na tenké „hranolky“, ktoré posypeme korením alebo sušenými bylinkami, podľa chuti.
4. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a poukladáme zelerové hranolky.
5. Do vyhriatej rúry vložíme plech na 180 °C a pečieme dozlatista.
6. Počas pečenia si rozohrejeme panvicu na stredný stupeň a opečieme burger z oboch strán. Môžeme málinko podliať vodou.
7. Akonáhle budú hranolky krásne zlatisté, podávame s miešaným šalátkom a burgrom. Šalát môžeme posypať slnečnicovým semienkom a podávame.