Restovaná hydinová pečeň
27. 10. 2021
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
ingrediencie na 1 porciu
- 100 g očistenej kuracej alebo morčacej pečene
- lyžíce za studena lisovaného slnečnicového oleja alebo olivového
- majoránka
- soľ
- čierne korenie
postup prípravy
Na rozpálenú panvicu nalejeme lyžicu oleja a pridáme očistenú pečeň. Restujeme krátko zo všetkých strán, pokým pečeň nezíska farbu. Po 4 - 6 minútach restovania pečeň okoreníme, osolíme a pridáme majoránku. Pokiaľ je to možné, použijeme čerstvú, ak máme iba sušenú, rozmrvíme ju pred pridaním v dlani. Pečeň môžeme na záver podliať trochou vody a nechať 2 minúty podusiť - získame tak šťavu.
Ako prílohu môžete podávat v 2. fáze napríklad cuketové rezance alebo od 3. fázy 2 lyžice ryže.