Tagliatelle s kalerábovou kapustou
2. 2. 2023
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Pravidelnou konzumáciou kalerábu môžeme pozitívne ovplyvniť hladinu cholesterolu v krvi a vďaka tomu prispieť k zdraviu cievneho systému. S týmto receptom prichádza ďalší tip na obed či večeru so sebou do krabičky...
Čo potrebujete (1 porcia):
- 1 balenie Prodietix cestovín Tagliatelle
- 1 lyžica sušenej cibule
- ½ kalerábu
- soľ a čierne korenie
- štipka drvenej rasce
- 1 lyžica panenského olivového oleja
Ako na to:
1. Kaleráb nastrúhame na hrubo, dusíme do mäkka a pridáme sušenú cibuľu.
2. Ochutíme soľou, korením, drvenou rascou.
3. Cestoviny uvaríme v 1 litri vriacej osolenej vody. Môžeme pridať olivový olej, aby sa cestoviny nelepili.
4. Varíme 6-7 minút, potom zlejeme.
5. Tagliatelle zmiešame s poduseným kalerábom.
6. Ako ozdobu a na dochutenie možeme pridať lístky čerstvej bazalky, petržlenovej vňate alebo pažítky.