Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Baklažánová nátierka

10. 5. 2022

Baklažán je stredomorská zelenina, ktorá si v našich kuchyniach už dávno našla svoje miesto. Jeho neutrálna chuť umožňuje široké využitie. Je vhodný na pečenie, vyprážanie i grilovanie. Vyskúšajte našu baklažánovú nátierku. Výborne chutí s chlebom, chrumkavými minibagetkami alebo žemlou Prodietix.

Čo na to potrebujeme:

  • 1 menší baklažán
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g nízkotučného tvarohu 
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • hrsť čerstvej bazalky
  • soľ
  • čierne korenie

Ako na to:

Rúru zohrejte na teplotu 180 °C. Baklažán poprepichujte na niekoľkých miestach vidličkou. Zabránite tak tomu, aby v rúre vplyvom tepla vybuchol. Následne ho spolu so strúčikmi cesnaku zabaľte do alobalu a pečte v rozohriatej rúre 45 - 50 minút. Po vybratí z rúry ho nechajte vychladnúť. Po vychladnutí ho rozdeľte na polovice, vydlabte dužinu a spolu s pečeným cesnakom zbaveným šupky ho rozmixujte do hladka. Pridajte tvaroh, citrónovú šťavu a dochuťte soľou a čiernym korením. Nakoniec primiešajte čerstvú bazalku.