Baklažánová nátierka
Baklažán je stredomorská zelenina, ktorá si v našich kuchyniach už dávno našla svoje miesto. Jeho neutrálna chuť umožňuje široké využitie. Je vhodný na pečenie, vyprážanie i grilovanie. Vyskúšajte našu baklažánovú nátierku. Výborne chutí s chlebom, chrumkavými minibagetkami alebo žemlou Prodietix.
Čo na to potrebujeme:
- 1 menší baklažán
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- hrsť čerstvej bazalky
- soľ
- čierne korenie
Ako na to:
Rúru zohrejte na teplotu 180 °C. Baklažán poprepichujte na niekoľkých miestach vidličkou. Zabránite tak tomu, aby v rúre vplyvom tepla vybuchol. Následne ho spolu so strúčikmi cesnaku zabaľte do alobalu a pečte v rozohriatej rúre 45 - 50 minút. Po vybratí z rúry ho nechajte vychladnúť. Po vychladnutí ho rozdeľte na polovice, vydlabte dužinu a spolu s pečeným cesnakom zbaveným šupky ho rozmixujte do hladka. Pridajte tvaroh, citrónovú šťavu a dochuťte soľou a čiernym korením. Nakoniec primiešajte čerstvú bazalku.