Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Ramen

21. 10. 2021

Recept je vhodný pre: 3. fáza

Rameň je výdatný rezancový vývar pôvodom z Japonska. Pretože si však v posledných rokoch získal množstvo fanúšikov aj v našich končinách, pripravili sme si pre vás keto verziu tohto výborného pokrmu. Je vhodný od tretej fázy diéty ako chutný obed či večera. Skúsite ho aj vy?

 

Čo potrebujete:
  • 0,5 l hydinového vývaru z povoleného mäsa a zeleniny
  • 1 jarná cibuľka
  • 3 lyžice mrkvy
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky mletého cesnaku
  • 1 ks morské riasy Kombu
  • 1/2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 vajce
  • 4 ks japonskej huby shitake
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 1/2 balenie Prodietix čínskych rezancov
  • 60 g varených morčacích pŕs
  • pažitka
  • plátok mořskej riasy Nori

Ako na to:

1. Vývar s na prúžky nakrájanou jarnou cibuľkou, olúpanou a na kusy pokrájanou mrkvou, zázvorom, cesnakom a riasou kombu privedieme k varu.

2. Bez pokrievky varíme asi hodinu. Kým nemá vývar asi 250-300 ml. Potom precedíme a pridáme sójovú omáčku.

3. Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme sedem minút, potom prudko schladíme, ošúpeme a rozkrojíme napoly. Shitake krátko orestujeme na oleji.

4. Scedíme si rezance Shirataki a dôkladne prepláchneme. Potom vložíme do misky, navrch pridáme nakrájané mäso a prelejeme vývarom. Vložíme vajcia, nasekanú pažítku a huby.

Súvisiace produkty