Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Pečený karfiol s vôňou orientu

26. 10. 2021

Recept vhodný pre 1. fázu, 2. fázu., 3. fázu

ingrediencie pre 2 porcie

  • 1 ks karfiolu
  • 2 lyžice sušenej cibule
  • 2 lyžice sušeného cesnaku
  • 2 lyžice za studena lisovaného olivového oleja
  • soľ
  • 1/2 lyžičky mletej rímskej rasce
  • 1/2 lyžičky mletej údenej papriky
  • šťavu z ½ citróna
  • hrsť hladkolistého petržlenu

postup prípravy

Karfiol umyjeme a rozoberieme na väčšie ružičky.
V miske zmiešame olivový olej so všetkým korením.
Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a naň naukladáme očistené ružičky karfiolu.
Dôkladne potrieme pripravenou marinádou z korenia a olivového oleja.
Karfiol umyte a rozoberte na väčšie ružičky. V miske zmiešajte olivový olej a všetko sypké korenie. Na plech vyložený papierom na pečenie dajte karfiolové ružičky, na prúžky nakrájame cibuľu a na hrubé plátky nakrájaný cesnak. Pokvapkajte pripravenou marinádou.
Do predhriatej rúry 200-220 ˚C vložíme plech a pečieme 15 minút dozlatista. Po 15 minútach karfiol premiešame a pečieme ešte cca 10 minút, aby bol opečený zo všetkých strán.
Podávame pokvapkané citrónovou šťavou a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vhodné ako samostatné jedlo medzi proteínovými jedlami alebo ako príloha k normálnym jedlám v 2. a 3. fázy.