Ľahučký šalát zo stopkového zeleru
26. 10. 2021
Recept vhodný pre: 1. fázu, 2. fázu, 3. fázu
ingrediencie pre 2 porcie
- 300 g stopkového zeleru
- 1 menší rímsky šalát (alebo ľadový šalát)
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica dijonskej horčice
- hŕstka hladkolistej petržlenovej vňate
- soľ
- čierne korenie
postup prípravy
Zeler opláchneme a odkrojíme spodný drevnatý koniec a aj najtenší vrchný koniec - môžu byť horké. Olúpeme hornú šupku s vláknami, ktoré vyčnievajú pri odrezanie koncov zeleru. Lepšie je vyberať zelery väčšie, hrubšie, pretože vlákna je potrebné odstrániť dôkladne. Po očistení zeler nakrájame na drobné kúsky. Rímsky (alebo ľadový) šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Ako dressing zmiešame horčicu, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu. Podľa chuti pridáme soľ, čierne korenie a premiešame so zelerom a šalátom. Podávame ako prílohu k proteínovým jedlám alebo samostatne medzi jedlami.