Kuracia roláda s parmezánom a špenátom
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Diéta nie je prekážkou, aby ste sa s rodinou zišli u slávnostného obeda! Oslávte veľkú noc skvelou kuraciou roládou so špenátom a parmezánom!
Čo potrebujete (4 porcie):
- 1/2 bielej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 200 g baby špenátu
- 50 ml vody
- 500 g kuracích pŕs
- 50 g kvalitnej sušenej šunky (min 95% mäsa)
- 30 g strúhaného parmezánu
- 300 ml kuracieho vývaru z povoleného mäsa a zeleniny
- soľ a čerstvo namleté korenie
Ako na to:
1. Najskôr si rozohrejeme rúru na 190 °C. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a orestujeme na olivovom oleji, kým nezozlátnu. Pridáme špenát, soľ, korenie a podlejeme vodou. Zmes varíme asi dve minúty.
2. Pripravíme si dva 80 cm pláty alobalu a položíme cez seba, aby bola plocha pre roládu čo najväčšia. Do jeho strednej časti vodorovne rozprestrieme natenko rozklepané kuracie prsia do súvislej vrstvy. Mäso osolíme a okoreníme.
3. Na polovicu mäsa rozprestrieme špenátovou zmes z panvičky, poukladáme plátky šunky a všetko posypeme parmezánom. Mäso zrolujeme a obalíme alobalom. Roládu potom zviažeme, aby sa pri pečení nerozpadlo. Vložíme do zapekacej misy a podlejeme pripraveným vývarom. Pečieme hodinu na 190 ° C a potom zložíme alobal a dopekáme ešte 20 minút na 230 ° C, pokiaľ nebude krásne zlatistá.
4. Môžeme ihneď podávať.
Ako jesť Kuracia roládu s parmezánom a špenátom?
Tento recept si môžete dopriať už od druhej fázy diéty ako normálne jedlo.
2. fáza:
Ako "normálne jedlo" najviac raz denne. Ako prílohu zvoľte šalát z povolenej zeleniny.
3. fáza:
S vareným zemiakom.