Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Kohút na víne

22. 10. 2021

Recept pre dve porcie.

Konzumuje maximálne jednu porciu denne.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 300 g pŕs mladého kohúta
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • bobkové listy
  • ½ lyžičky sušeného tymianu
  • ½ bielej cibule
  • 200 ml domáceho kuracieho vývaru (z povoleného mäsa a zeleniny)
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 g šampiňónov

Postup prípravy

Na rozohriatom oleji najprv opečieme kohútie prsia. Akonáhle sa mäso zatiahne pridáme čierne korenie, soľ, bobkový list a tymián a okolo mäsa poukladáme cibuľu. Prilejeme vývar a tretinu vína. Všetko vložíme do pekáča do rozohriatej rúry na 200 ° C. Pečieme pol hodiny, potom pridáme cesnak a zvyšok vína a rúru stlmíme na 170 ° C. Takto zvoľna pečieme 2 hodiny. Na posledných 10 minút k mäsu pridáme šampiňóny.

Odporúčame konzumácii sa sparenými zelenými fazuľovými strukmi.