Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Hubové karbonátky

26. 10. 2021

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie na 2 porcie

  • 180 g chudého hovädzieho mäsa
  • 80 g jedlých húb
  • 1 ks žĺtok
  • 1 polievková lyžica sušenej cibule
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice (nesladené)
  • hŕstka majoránky a oregana
  • hrsť kučeravého kelu
  • soľ
  • korenie
  • papier na pečenie

postup prípravy

Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Kučeravou kel sparíme v horúcej vode, necháme vychladnúť a nakrájame nadrobno. Huby a kel zmiešame s mletým hovädzím mäsom, žĺtkom, dijonskej horčice, sušenú cibuľou a bylinkami. Všetko spracujeme v miske a dochutíme soľou a korením.

Zo spracované zmesi vytvoríme 4 zhruba rovnako veľké karbonátky, ktoré vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C, cca 30 minút.

Na jednu porciu počítame 2 karbonátky.

Podávame s čerstvou zeleninou alebo zelerovým šalátom.