Grilované kuracie prso s jarným šalátom
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Snehová nádielka je tá tam a my máme po dlhej dobe chuť na niečo ľahké a svieže. Vyskúšajte recept na grilované kuracie mäso s jarným šalátkom a zálievkou vinaigrette.
Čo potrebujete:
- 150 g kuracieho mäsa bez kože
- 1/4 lyžičky sladkej papriky
- 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
- soľ a čierne korenie
- oregano
- lyžica olivového oleja
- hrsť baby špenátu
- hrsť rukoly
- 3 reďkovky
- 4 cherry rajčiny
- 1/4 šalátovej uhorky
- 1/8 červenej cibule
Zálievka vinaigrette:
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky dijonskej horčice (nesladenej)
- 4 lyžičky vinného octu
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- vo vode rozpustné, alebo tekutá Stévia
- mleté čierne korenie
- soľ
Ako na to:
1. V miske zmiešame korenie, soľ, sladkú papriku, oregano a sušený cesnak a olivový olej.
2. Kuracie prso zľahka naklepeme a potrieme koreniacou zmesou. Necháme pol hodiny v chladničke.
3. Medzitým si pripravíme šalát.
4. V šalátovej mise zmiešame rukolu a špenát, pridáme na kolieska nakrájané reďkovky, rozpolené cherry paradajky a na kolieska nakrájanú uhorku. Nakoniec posypeme na kolieska nakrájanou červenou cibuľou.
5. Ochutíme vinaigrette zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním dijonskej horčice, vínneho octu, citrónovej šťavy, stévie, korenia a soli.
Pripravený šalát polejeme zálievkou.
6. Šalát si pripravíme na tanier a dozdobíme nakrájaným kuracím prsom, ktorý sme si ogrilovali z každej strany asi 5 minút.