Baklažánový tatarák s cereálnym chlebom
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Chcete sa nadopovať vitamínmi a vlákninou, ale nemáte v zimnom období chuť na surovú zeleninu? Vyskúšajte nový recept na baklažánový tatarák s cereálnym chlebom Prodietix. Na tomto recepte si pochutí úplne celá rodina a vy sa nebudete musieť báť o svoju štíhlu líniu.
Čo potrebujete (2 porcie):
- 1 ks baklažánu
- ¼ cibule
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- 2 rajčiny
- 1 paprika
- Kapary - 10 g
- ½ lyžičky sušeného chilli
- Soľ a čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 balenia cereálneho chleba Prodietix alebo dve porcie viaczrnného chleba Prodietix (balený po 5 porciách)
Ako na to:
1. Baklažán nakrájame na tenké kolieska, osolíme a chvíľku necháme odstáť, pokým nepustí vodu. Potom osušíme vodu papierovou utierkou.
2. Baklažán, paradajky, papriku a cibuľu nakrájame na malé kocky.
3. Na olivovom oleji najprv osmažíme cibuľu, potom pridáme ostatnú zeleninu a opekáme, kým baklažán nezhnedne - asi desať minút.
4. Dochutíme sušeným chilli, cesnakom, kapary a prípadne dosolíme / okoreníme.
5. Cereálny chlieb opečený v toustovači alebo na suchej panvici potrieme silnou vrstvou baklažanového tataráku a môžeme podávať.
6. Dobrú chuť