Činske rezance s hovädzím mäsom
Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Ingrediencie na 2 porcie:
- 100 g chudé hovädzie roštenky
- 1 porcie čínskych rezancov Prodietix
- 100 g pak choi
- 100 g hlivy ustricovej
- 50 g póru
- hrsť koriandru
- lyžice sójovej omáčky
- lyžice sezamového oleja (môže byť aj iný)
- soľ
- korenie
postup prípravy
Mäso nakrájame na veľmi tenké rezančeky cez vlákno, osolíme, okoreníme a odložíme nabok. Až budeme mäso vkladať na panvicu, malo by mať izbovú teplotu, myslite teda na to a vyberte ho zavčasu z chladničky.
Na väčšie kúsky si nakrájame všetku zeleninu a huby.
Čínske rezance dáme variť podľa návodu.
Do rozpáleného woku nalejeme lyžicu oleja, pre výraznejšiu ázijskú chuť je najlepšie použiť olej sezamový. Ak ho nemáte, použite akýkoľvek iný za studena lisovaný. Na olej pridáme mäso a zeleninu a sprudka rýchlo orestujeme, aby zelenina zostala chrumkavá a mäso sa zo všetkých strán zatiahlo. Potom pridáme lyžicu sójovej omáčky a odkvapkané rezance. Osolíme, okoreníme a môžeme podávať.
Pri podávaní posypeme nasekaným koriandrom.